DE gouden, praktische tip als jij jouw dromen wilt waarmaken

Weet je hoe vaak ik mensen spreek die stiekem allang weten wat ze eigenlijk zouden willen? Precies, het is bijna mijn core business om mensen te leren WAT ze moeten doen, met WIE en WAAROM ze dat zouden willen en HOE ze dat in een werkbare vorm en verdienmodel moeten gieten. Het zijn de mensen die hun eigen baan creëren, omdat ze doorhebben dat ze nooit ergens voor de volle 100% gaan passen. Want ze voelen ergens al dat er ‘iets’ moet, alleen hebben ze geen idee wat. 

Jij bent je eigen bottleneck

Ze weten dus vaak al een beetje wat ze zouden willen ‘als alles mogelijk was’. Alleen die laatste zin geloven ze niet. En daar gaan dingen scheef. Maar ik zeg je dat de onmogelijkheid in je hoofd zit en niet getoetst is aan de werkelijkheid. Je bent een beetje je eigen bottleneck. ⠀

Trek het je niet aan, maar doe er wat mee en gebruik deze tip

Maar aangezien dat heel menselijk is, moet je het je niet teveel aantrekken. Geen zwepen over je rug, is niet erg. Wel moet je leren hoe je daarmee om moet gaan, zodat je verder komt in je leven. Want als je jezelf hier niet in ontwikkelt is het wel erg. En ik heb een tip die je daar ontzettend bij gaat helpen Klaar? Komt ie:⠀

Onderscheid in je hoofd bij het ‘nadenken’, dat jullie allemaal zo graag doen, de praktische vragen die je hebt over je droom/verlangen/idee van de angstgedachten. 

 1. Praktische vragen zijn bijvoorbeeld:
 • Wat wil ik eigenlijk doen?
 • Weet ik wel genoeg om iemand te kunnen helpen?
 • Hoe moet ik beginnen?
 • Hoe zet je een eigen bedrijf op?
 • Hoe doe ik dat met geld? 
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn geld ermee kan verdienen?
 1. Daarnaast heb je bakken met angst-gedachten, zoals:
 • Kan ik het wel?
 • Wat gaat iedereen vinden?
 • Wie zit er nou op mij te wachten?
 • Wat nou als het misgaat?⠀

2 verschillende routes

Dit zijn 2 verschillende routes in je hoofd, waarbij de route 1 altijd te onderzoeken is op haalbaarheid. Het zijn in wezen praktische vragen, waar je een praktisch antwoord op kunt vinden. Als je maar weet waar je de antwoorden moet zoeken. 

Een bron van antwoorden ken je al, dat ben ik. Maar zo zijn er legio bronnen te vinden waar je antwoorden op jouw vragen vandaan kunt halen. 

Mooier kan ik het niet maken, wel makkelijker

De 2e route is de “bullshit-brein-gedachten”-route, die zijn oorsprong vinden in het ‘fight or flight’ principe. Gevalletje reptielenbrein en niet altijd functioneel voor ons als mens. Sorry, mooier kan ik het niet maken. Wel makkelijker. 

Dit is namelijk precies de route, waardoor jij niet op zoek gaat naar de antwoorden van de vragen in route 1. Omdat deze gedachten je weerhouden van de actie van het zoeken. Jouw brein geeft namelijk allemaal bullshit-antwoorden, die nergens gestaafd zijn op gedegen onderzoek. 

Dus wat moet je praktisch en concreet doen hiermee? 

Maak gewoon 2 kolommen op een vel papier (voor sommigen van jullie raad ik een behangrol aan vanwege de hoeveelheid bullshit) en zet elke gedachte over jouw droom/verlangen/idee in de JUISTE kolom (praktisch/bullshit).

Zo kun je veel makkelijker kijken waar je nog een oprechte vraag over hebt en waar je dus achteraan kunt om de antwoorden op te vinden. 

Het loopt door elkaar en er verandert niets aan jouw probleem

Het gevaar van dit niet doen is namelijk, dat deze gedachten allemaal door elkaar lopen en dan overzie je niet wat de bullshit is en wat de oprechte vragen zijn. En daardoor lijkt jouw droom niet haalbaar, maar heb je vervolgens nog helemaal geen idee van alle mogelijkheden. 

Heb je wat aan deze tip? Laat het me hieronder maar weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *