Het laatste interview in de serie mensen met werk dat echt bij hen past (en wat een hekkensluiter!)

Een half jaar lang heb ik elke maand een interview met je gedeeld met mensen die al werk hebben dat echt bij ze past. Om je te leren hoe je dat moet doen, inspireren om te durven doen en je een kijkje te gunnen in de keuken die ‘kiezen voor jezelf ‘heet. Want, in case you didn’t notice, het gaat iets van je vragen.

In dit laatste interview mocht ik op bezoek bij Mascha Mooij. Founding mother van Bye Bye Burnout. Een organisatie die bedrijven en ondernemers adviseert over burn-out-preventie en advies geeft over o.a. het omlaag brengen van de verzuimkosten.

Waar Mascha voor staat is een stevig statement: ‘Een burn-out is niet moeilijk op te lossen, als je weet hoe dat moet’.

Een van de dingen die mij aan haar fascineert, is haar vermogen om volkomen zichzelf te zijn, waar ze ook verschijnt. What you see is what you get en ik hou daarvan. Want je aanpassen of anders voordoen kost bakken energie. En dat is zonde. Mascha verschijnt regelmatig in de media om haar boodschap te verkondigen.

Kijk mee met deze no-nonsense topper die jou vertelt dat het aan de top ook niet altijd rozengeur en maneschijn is en je vanuit daar opnieuw kunt kiezen voor wat echt bij je past. want als je dacht dat ze nu helemaal op de juiste plek zat, dan heb je het mis.

De hekkensluiter is dus Mascha, die je uitlegt dat je vanuit je werk dat bij je past, steeds opnieuw keuzes kunt maken. Als je maar weet hoe je dat moet doen.

Comments 2

  1. Krachtige vrouw(en) maar toch is dit ook een vrouw die een aardige cv heeft opgebouwd en meerder interessante en hoge opleidingen heeft genoten. Ik zou zo graag eens voorbeelden uit de praktijk zien van mensen die geen concrete diploma’s of richtingen hebben gekozen maar ook graag een stap naar ondernemen / meer vrijheid willen maken. De doelgroep nu is vaak de (young) Professional.

    1. Hey Esther,
      De bedoeling van de interviews is ook dat er tips en leermomenten voor iedereen uitkomen die nog zoekende zijn. Omdat deze vrouwen al mijlen voor lopen, zijn zij uitermate geschikt om hun weg ernaar toe te delen. En daar kunnen veel mensen veel van leren. De onderliggende boodschap is, dat iedereen met ondernemerschap kan beginnen. Deze vrouwen zijn dus het voorbeeld voor de mensen die nog geen richting gekozen hebben. Iedereen kan zelf zijn of haar richting bepalen, want wat deze vrouwen gedaan hebben aan opleidingen is niet waar zij uiteindelijk mee eindigen. Maar als je wil, wil ik wel een keer vrijblijvend met je meekijken naar jouw vraag. Ik weet zeker dat ik je nog een paar hele coole tips en inzichten mee kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *