Een ‘Dennisje’ doen: de uitgebreide versie

Ik schreef laatst een blog over Dennis van den Berge. Weet je nog? The Boy Wonder die op het podium vertelde dat hij op zijn 15e al naar de KvK ging om zijn eerste bedrijf te starten. Hij is nu 23. Ik zou er nog een blog aan wijden. Bij deze.

The Boy Wonder

Weet je wat nu zo cool is aan Dennis? Hij is eigenlijk helemaal geen Boy Wonder. Gewoon een doodnormale jongen, die met 15 al doorhad dat het anders kon dan de geijkte loonbaantjes. Voor hem geen horeca of krantenwijk. Dennis ging het wel voor zichzelf regelen. 

Het valt niet mee als je 15 bent

Uiteraard zijn er wat haken en ogen aan het starten van een eigen onderneming als je 15 bent en om te beginnen zijn dat je ouders. Die moeten namelijk meetekenen als je nog geen 18 bent. Maar het is hem gelukt om hen ervan te overtuigen dat hij dit echt wilde, maar daar hadden zijn ouders ook wel een paar voorwaarden bij. 

Hij denkt gewoon niet zo moeilijk

Dennis denkt niet moeilijk. Dennis denkt steeds vanuit het oogpunt: wat past er echt bij mij? Nu, op zijn 23e, is Dennis ook bezig met de vraag: wat past bij het team? Want inmiddels is hij eigenaar van Social Catch en Mailblue. 

Hier dus al even de vraag waarom jij zo bij die eerste vraag blijft hangen? Dennis had/heeft het geluk dat hij heel helder heeft wat bij hem past en hoe hij de juiste actie onderneemt. 

Dat maakt hem een geboren ondernemer die op zijn 23e al een imperium heeft kunnen opbouwen.

Ik vroeg of hij geen issues had

Ik vroeg Dennis of hij geen ‘issues’ had. Of beperkende overtuigingen. Je weet wel, dat brein dat steeds over je feestje pist als je een stap wil nemen die eng is. Het leek namelijk even alsof hij een besluiten-machine was, die geen last had van waar wij altijd last van hadden (‘stel daaaaaat, wat aaaaaals’) Niets was minder waar, maar Dennis had hier een systeem op in zijn hoofd. Hij legde het besluit naast een aantal kritische vragen en van daaruit ging hij door.

Niks meer, niks minder. Rete-effectief. 

Een wereldgozer is het, letterlijk

Ik vond het een wereldgozer, die Dennis. Letterlijk, want hij vliegt de wereld rond voor zijn business. Een mega voorbeeld voor iedereen in de zaal. Hij had zijn ‘eigen’ kleren aan, kwam zoals hij zich lekker voelde en leek gewoon zichzelf te kunnen zijn. Zelfs met een imperium op je 23e. 

Ik heb met open mond naar hem gekeken. Wat een inspirator, gewoon door te zijn wie hij is en steeds weer alles daarop aan te passen.

Daarom noem ik het zo

Dus daarom heb ik ‘Een Dennisje doen’ in het leven geroepen. Gebaseerd op de simpelheid die dit verhaal vertelt. Waarom begin je niet gewoon zelf iets? Waarom heel lang mauwen op de vraag wie er op jou zit te wachten? Dat kan veel sneller.

En heb je geen idee wat je dan wil doen überhaupt en met wie? Dat geeft niet, want dat is mijn werk. Ik help je graag om te ontdekken wat het dan is, dat jij graag voor jezelf zou willen doen. 

Laat je me hieronder weten welke inzichten jij uit dit blog gekregen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *