Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping (Aristoteles)

Potdorie, maandagochtend en meteen de diepte in. Ben je wel een beetje wakker? Maar dit is er een om over na te denken deze maandag. 

Ik weet toch niet wat mijn talent is

Nu hoor ik je bijna denken: ‘Ik heb toch helemaal geen idee wat mijn talent is, laat staan dat ik weet waar die Almighty Roeping dan ligt!’

I know, I know. Maar het is simpeler dan je denkt. Ga anders eerst even rustig bijkomen, poets je tanden, drink je koffie en kom later even bij me terug. Ik ga niet weg, ik wacht rustig hier totdat je klaar bent. 

Je hoeft geen Mozart te zijn 

Een talent wordt vaak in het hoekje van absolute genialiteit gedrukt. Iets dat zo wereldschokkend goed is, dat je bijna de titel ‘Wonderkind’ mag dragen. Mozart, Rembrandt, Michael Jackson (oei, mag ik die nog wel noemen?). Allemaal zeer getalenteerde mensen. Daarnaast verbleken we allemaal toch? (Sorry, die is geheel toevallig en zegt niks over Michael in deze…)

2 vingers in je neus- activiteiten 

Wat nou als ik je zeg dat jij ook een talent hebt? Iets dat je zo goed kan, dat het voor jou als vanzelf gaat. Waar mensen in jouw omgeving van zeggen: ‘Hoe doe je dat??’ En waarvan jij terugdenkt: ‘Waarom lukt jullie dit niet, dit kan toch iedereen??’ Die 2-vingers-in-je-neus activiteiten waar jij waarschijnlijk niet eens bij stilstaat, maar die jou wel bakken energie opleveren. 

De droombaan

Als je daar toch eens mee aan de slag ging. Om die talenten in de wereld te zetten. Want die heb je namelijk meegekregen, zodat je er iets mee kunt doen. En totaal gelukkig worden tijdens het doen. Hop: u zit in uw droombaan en doet de hele dag waar u zich zo fijn bij voelt. En het leuke is dat er echt allemaal mensen op jou zitten te wachten. Jazeker, op jou!

Wat gaat voor jou natuurlijk?

Ga nou eerst vandaag eens kijken wat voor jou zo natuurlijk gaat en waar je energie van krijgt tijdens het doen ervan. Is er niks? Dan zit je echt in het verkeerde werk. Sorry, maar dat is ook een dijk van een inzicht en ik deel ze graag met je. 

Laat je me hieronder weten welke inzichten jij uit dit blog gekregen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *